liferescue

Opleidingen

Reanimatie

Reanimatie en AED bij volwassenen en kinderen van 0 tot 8 jaar U leert zelfstandig hoe u een circulatie stilstand kunt herkennen en om vervolgens een reanimatie procedure zelfstandig op te starten in combinatie met een AED (Automatische Externe Defibrillator) Deze opleidingen worden In Company gegeven maar kunnen ook gewoon in een huiskamer worden verzorgd aan bijvoorbeeld familie en vrienden. Tevens is deze cursus ook erg leerzaam voor kinderen vanaf 13 jaar. Onze instructeurs geven deze cursus dan ook vaak op scholen in het voortgezet onderwijs.

De instructeurs zijn allen volledig gediplomeerd door de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR) voor zowel het geven van kinderreanimatie (PBLS) als reanimatie aan volwassenen (BLS).

Als deze cursus met goed gevolg wordt afgelegd, wordt de cursist geregistreerd en gecertificeerd door de NRR en/of stichting life Rescue

Er wordt les gegeven met modern en hygiënisch lesmateriaal zoals; oefenpoppen, AED trainers en audio visuele middelen. Bovengenoemde cursussen duren gemiddeld één dagdeel.

BHV opleidingen

De BHV basis en herhalingsopleidingen worden gegeven door ervaren en gediplomeerde NIBHV instructeurs die in het dagelijks leven werkzaam zijn in de ambulancezorg en brandweer. Deelnemers aan de BHV Basis opleiding moeten voldoen aan een aantal verplichte competenties vastgesteld door het NIBHV.

Wanneer de opleiding met succes wordt afgesloten ontvangt men een certificaat. Certificering gebeurt officieel via het NIBHV.

De opleiding duurt 4 dagdelen en bestaat uit één dag medisch onderwijs en één dag brandbestrijding.

De herhalingscursus BHV duurt 2 dagdelen, één dagdeel medisch en één dagdeel brandbestrijding. Voor het gedeelte brandbestrijding maakt stichting Life Rescue gebruik van brandweerinstructeurs

Alle competenties conform de door het NIBHV gestelde eindtermen kunnen hier worden behaald.

Bovengenoemde opleidingen worden op locatie verzorgd.

ABCDE methodiek

ABCDE methodiek is een werkwijze waarbij hulp wordt verleend met het principe  “treat first what kills first”. Met andere woorden behandel het slachtoffer door kijken-luisteren-voelen-meten. Dit levensreddend handelen wordt ook dagelijks door de ambulancezorg gebruikt. De lesstof komt uit Amerika.

Traumaslachtoffer behandelen
In deze cursus worden alle handelingen en mogelijkheden behandeld om een traumaslachtoffer maximaal te behandelen en te stabiliseren. Als u deze opleiding volgt sluit uw hulpverlening aan op de professionele hulpverlening. 

Wanneer u de cursus compleet maakt met het onderdeel reanimatie bent u volledig op de hoogte. De lessen worden op locatie verzorgd en duren één dagdeel. U ontvangt na afloop een certificaat van deelname.

Tijdens deze cursus leert u hetzelfde als bij bijvoorbeeld een Oranjekruis opleiding. U heeft  echter geen verplichtingen om dit ieder jaar opnieuw te herhalen. Heeft u interesse om deze cursus te volgen neem dan gerust contact met ons op.

EHBO

EHBO Oranjekruis opleidingen De EHBO Oranjekruis opleidingen worden gegeven door ervaren kaderinstructeurs werkzaam in de ambulancezorg. De lessen worden bij voldoende deelname op locatie verzorgd. 

Na deelname aan de basiscursus EHBO en het met goed gevolg afleggen van het examen ontvangt u het officiële EHBO basis diploma van het Oranje Kruis. 

EHBO Herhalingscursus
Door 1 maal per jaar de herhalingscursus EHBO bij te wonen kan de geldigheid van het basis diploma worden verlengd. 

EHBO EHAK
Eerste Hulp Aan Kinderen. Het verplichte diploma voor ieder gastoudergezin Tijdens deze cursus leert u te handelen tijdens acute en levensbedreigende situaties bij kinderen.

Cursus op maat

 
 

Wilt u een vervolg op de basisopleidingen dan maken we die naar uw wensen. Een van de cursussen is “Herkennen en Handelen” hierin wordt gewerkt met een Lotus en groeit het zelfvertrouwen van de hulpverlener in het handelen.